Marokkaans recht

Marokkaans Recht

Specialiteit

Binnen Jaliati zijn we goed bekend met Marokko en met het Marokkaanse recht. Dit met name omdat we meer dan 4 jaar gevestigd waren in Marokko als juridische dienstverleningsbureau. We beschikken over een uitgebreid netwerk van advocatenkantoren, notarissen, overheidsambtenaren en hoogleraren in Marokko.
U kunt bij ons terecht voor het volgende:

Marokkaanse wetgeving
familierecht marokko

Personen- en familierecht

We kunnen ervoor zorgen dat uw Nederlandse echtscheidingsbeschikking in Marokko wordt erkent. Dat noemen we de erkenningsprocedure. We zorgen er samen voor, dat uw dossier in Nederland op juiste wijze wordt gevormd; de benodigde documenten worden verzameld, vertaald en gelegaliseerd. Daarna zullen we uw dossier opsturen naar een van onze advocaten in Marokko, voor indiening bij de rechtbank. Insgelijks u en uw (ex)partner worden door de Marokkaanse rechtbank niet opgeroepen, aangezien de verwerende partij in de erkenningsprocedure het Marokkaanse Openbare Ministerie is. De ervaring leert dat na ontvangst van uw dossier in Marokko de rechtbank binnen twee maanden uitspraak doet die gelijk onherroepelijk is.  Namelijk tegen de echtscheiding zelf bestaat naar Marokkaans wetgeving geen mogelijkheid van hoger beroep. Binnen de 12 weken is de erkenning meestal rond. Voor de erkenning van uw Nederlandse echtscheiding brengen wij u € 800,- in rekening, inclusief 3 A4’tjes vertaald. Overige A4’tjes zijn voor uw rekening.

Wilt u gelijk de Marokkaanse echtscheiding aanvragen, dan kunnen wij dit ook voor u regelen. Daar geldt de regelen, dat u minimaal één keer moet verschijnen tijdens een rechtszitting. Naast deze procedures kunt u ook bij ons terecht voor andere procedures in Marokko. We hebben met name ervaring met; alimentatieprocedures, bruidsschat opeisen en procedures die te maken hebben met goederen/vermogen in Marokko.

Erfrecht

Het Nederlands erfrecht is gebaseerd op het gelijkheidsbeginsel. Dat is in Marokko en andere vele islamitische landen niet van vanzelfsprekend. De verdeling van alle erfgenaam is bepaald volgens de Sharia.

Een Marokkaanse vrouw bijvoorbeeld, krijgt na overlijden van haar echtgenoot slechts een achtste van het gezamenlijke bezit. De rest komt in sommige gevallen toe aan de ouders van de man, zijn broers, zussen en kinderen, indien er geen zoon aanwezig is.

Indien er zich problemen bij de erfenisverdeling voordoen kunnen wij deze oplossen door bemiddeling te bieden. Hiervoor zijn verschillende manieren. Zelfstandig oplossen de eerste mogelijkheid, maar hangt ervan af of de wensen zonder ook tegemoet gekomen kunnen worden. Wij zijn gespecialiseerd in erfenissen, wij kunnen u een advies geven als een rechtelijke procederen voor u te starten in Marokko. Neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden.

Marokkaanse erfrecht

Ondernemingsrecht

U kunt bij ons ook terecht met allerlei vragen die te maken met het oprichten van een bedrijf in Marokko.

Documenten uit Marokko

We hebben ervaring met opvragen van allerlei documenten uit Marokko. Het gaat voornamelijk om huwelijksaktes, geboorteaktes, overlijdensaktes, bewijs van eigendom uit het kadaster, etc. Het voordeel hiervan is dat u niet zelf naar Marokko hoeft af te reizen, waardoor u kosten en moeite bespaard wordt. We zorgen dat alle documenten worden gelegaliseerd door de Marokkaanse autoriteiten in Marokko.

documenten naar Marokko

Voor meer info zie ons blog pagina

Algemene info & vragen

Heeft u vraag?

Wij staan ​​6 dagen per week voor u klaar en reageren binnen 24 uur. Bovendien kun u ons altijd mailen indien u vragen heeft.

Winkelwagen